الدعم العربي
جبتلكو طريقه عمل كيكة القشطوطة بالمانجو - نسخة قابلة للطباعة

+- الدعم العربي (https://www.mybbarab.com)
+-- قسم : :: . + التسلية والترفيه والمواضيع العامة والجادة + . :: (https://www.mybbarab.com/forum-23.html)
+--- قسم : عالم حواء (https://www.mybbarab.com/forum-107.html)
+---- قسم : الطبخ واشهى المأكولات (https://www.mybbarab.com/forum-92.html)
+---- الموضوع : جبتلكو طريقه عمل كيكة القشطوطة بالمانجو (/thread-18775.html)



جبتلكو طريقه عمل كيكة القشطوطة بالمانجو - رشا امام - 2025-11-24

جبتلكو طريقه عمل كيكة القشطوطة بالمانجو


[صورة: do.php?img=361066]



لمقادير:

? للكيكة:
* ٣ بيضات
* ١ كوب سكر
* ١ معلقة صغيرة فانيليا
* ½ كوب زيت
* ¾ كوب عصير مانجو (أو حليب لو مش متوفر عصير)
* ٢ كوب دقيق
* ٢ معلقة صغيرة بيكنج بودر
* رشة ملح

? للحشو والتزيين:
* 1 علبة قشطة (قشطة بوك أو وش اللبن)
* ١ كوب قطع مانجو صغيرة
* كريمة خفق (اختياري)
* عصير مانجو خفيف للتسقية (اختياري)



? الطريقة:
1. في بولة، نضرب البيض مع السكر والفانيليا لحد ما الخليط يبقى هش وفاتح.
2. نضيف الزيت وعصير المانجو ونقلب كويس.
3. نضيف الدقيق المنخول + البيكنج بودر + رشة الملح ونقلب ببطء.
4. نصب الخليط في صينية مدهونة وندخلها فرن سخن على 180 درجة لمدة 30–35 دقيقة.
5. نسيب الكيكة تبرد تمامًا، ونقطعها طبقتين لو حابة.



? الحشو:
* نفرد طبقة قشطة على نص الكيكة، ونوزع فوقها قطع مانجو.
* نغطي بالطبقة التانية، وممكن نسقيها شوية بعصير مانجو خفيف.
* نزين الوش بكريمة أو قشطة وقطع مانجو وحطها عليها من فوق

وبس كدا بألف هنااا عليكو جميعا ?